Pure & Raw Interior Design

STIJLVOL, CIRCULAIR, EERLIJK & GEZOND DESIGN

INSPIRED BY NATURE!

Onder de noemer Pure & Raw creëren wij stijlvolle interieurs. Met gebruik van pure en natuurlijke materialen maken we van uw huis of kantoor een inspirerende en rustgevende plek tegelijk. Een ruimte die gezond is, zowel fysiek als mentaal. 

De natuur is onze eindeloze inspiratiebron. Planten, bomen en dieren hebben fantastische organische vormen en patronen. Een saillant evenwicht van lijnenspel en kleuren. Wij kijken dit graag af van de natuur die zoveel wijsheid in pacht heeft. Deze vorm van ontwerpen met liefde voor de natuur wordt biophilic design genoemd. Zodra je biophilic design toepast in het interieurontwerp, ontstaat er een (eco)interieur dat ons oerbrein prettig vindt. Daardoor straalt het zowel rust als inspiratie uit. Uiteraard passen we in dit design principe alleen pure en dus gezonde materialen toe. Hiermee voorkomen we dat materialen giftige gassen (VOC’s) afgeven.

Ons specialisatie is Pure & Raw. Dat is veel gebruik van hout. Het liefst in een zo puur mogelijk vorm. Juist die noesten en scheuren kunnen fantastisch zijn. Vooral in combinatie met enkele verfijnde elementen. Maar bijvoorbeeld ook wanden afwerken met leem of de structuur van een kalkhennep wand zichtbaar laten.  Naast de principes van biophilic design, passen wij graag het gedachtegoed van Feng Shui toe en de wetten van de guldensnede (Golden Rule). Eenvoud, rust, puurheid. Een warm en inspirerende omgeving waar je geheel jezelf kunt zijn.

Re-use en circulair

Het gebruik puur natuurlijk materialen zorgt er automatisch voor dat het interieur duurzaam en circulair is. Wij kijken ook altijd of er gebruik gemaakt kan worden van bestaande materialen (re-use) van uzelf of vanuit andere bronnen. Door een vakkundige selectie geven we deze materialen een nieuw leven. Precies zoals in de natuur. Wat vergaat is voeding voor nieuw leven. Uiteraard alleen als dit volledig past in het beoogde ontwerp.

Dit kunnen we ook voor u realiseren!

Op ons Pinterest board vind je inspiratie en voorbeelden van interieurs, wanddecoratie, scheidingswanden en vrijstaande interieur elementen en objecten. Praktisch design met een pure uitstraling. Wij ontwerpen en zorgen voor de realisatie. In onze studio kunnen wij veel meubels en stijlelementen zelf maken.

Wilt u meer weten of een afspraak?

Bel of mail met Ralph Dost. Ik vind het altijd leuk om samen de mogelijkheden te bespreken!

+31 6 449 349 22
ralph@ralphdost.com

Ralph Dost

Ralph Dost – Artist & Designer