Pure & Raw Interior Design

STIJLVOL, CIRCULAIR, EERLIJK & GEZOND DESIGN

INSPIRED BY NATURE!

Onder de noemer Pure & Raw ontwerpen wij stijlvolle interieurs. Met gebruik van pure en natuurlijke materialen creëren we in uw huis of kantoor een inspirerende en rustgevende ervaring tegelijk. Een ruimte die gezond is, zowel fysiek als mentaal. 

De natuur is onze eindeloze inspiratiebron. Planten, bomen en dieren hebben fantastische organische vormen en patronen. Een saillant evenwicht van lijnenspel en kleuren. Wij kijken dit graag af van de natuur die zoveel wijsheid in pacht heeft. Deze vorm van ontwerpen met liefde voor de natuur wordt biophilic design genoemd. Zodra je biophilic design toepast in het interieurontwerp, ontstaat er een (eco)interieur dat ons oerbrein prettig vindt. Daardoor straalt het zowel rust als inspiratie uit. Uiteraard passen we in dit design principe alleen pure en dus gezonde materialen toe. Hiermee voorkomen we dat materialen giftige gassen (VOC’s) afgeven.

Ons specialisatie is Pure & Raw. Dat is veel gebruik van hout. Het liefst in een zo puur mogelijk vorm. Juist die noesten en scheuren kunnen fantastisch zijn. Vooral in combinatie met enkele verfijnde elementen. Maar bijvoorbeeld ook wanden afwerken met leem of de structuur van een kalkhennep wand zichtbaar laten.  Naast de principes van biophilic design, passen wij graag het gedachtegoed van Feng Shui toe en de wetten van de guldensnede (Golden Rule). Eenvoud, rust, puurheid. Een warm en inspirerende omgeving waar je geheel jezelf kunt zijn.

Re-use en circulair

Het gebruik puur natuurlijk materialen zorgt er automatisch voor dat het interieur duurzaam en circulair is. Wij kijken ook altijd of er gebruik gemaakt kan worden van bestaande materialen (re-use) van uzelf of vanuit andere bronnen. Door een vakkundige selectie geven we deze materialen een nieuw leven. Precies zoals in de natuur. Wat vergaat is voeding voor nieuw leven. Uiteraard alleen als dit volledig past in het beoogde ontwerp.

Wat kunnen we voor u ontwerpen en maken?

Op ons Pinterest board vind je inspiratie en voorbeelden van interieurs, wanddecoratie, scheidingswanden en vrijstaande interieur elementen en objecten. Praktisch design met een pure uitstraling. Wij ontwerpen en zorgen voor de realisatie. In onze studio kunnen wij veel meubels en stijlelementen zelf maken.

Aanpak. Van kennismaking tot een prachtig interieur.

Persoonlijke kennismaking

Ieder ontwerp is maatwerk en uniek. We willen u graag leren kennen, zodat we de ultieme ervaring kunnen creëren. Wat is uw persoonlijk smaak. Waar gaat uw hart sneller van kloppen?
Op die wijze kan een interieur ontstaan met karakter, waar u zich prettig voelt en volledig uzelf bent.

Stijlschets en moodboard

Na de persoonlijke kennismaking maken wij een moodboard en de eerste stijlschetsen. Hierin nemen we materialen, kleuren en ideeën voor verlichting mee.

Uitgewerkt ontwerp

Gezamenlijk komen we tot het een uitgewerkt ontwerp waar u blij mee bent. Afhankelijk van het project kan dit in 2D of 3D. 
Wij geloven dat verlichting een belangrijk element is in hoe je een ruimte ervaart. Dit krijgt dus ruim de aandacht.

Planning en Realisatie

In deze fase maken wij een offerte en planning voor eventueel maatwerk van interieur elementen. Bijvoorbeeld wanden, scheidingswanden, maatwerk meubels en kunst & design elementen. 
Na goedkeuring door u, kunnen wij de realisatie verzorgen. Diverse design en art elementen maken wij in onze studio. Voor veel maatwerk maken we gebruik van ons netwerk van vakmensen. Zoals authentieke meubelmakers, licht designers, toppers in CNC frezen, lasersnijden of andere toppers in het ambachts vak. 

Vervolgens verzorgen wij de plaatsing en montage bij u thuis. Ook kunnen wij in overleg met u het schilderwerk verzorgen. Alles is maatwerk, dus u kiest zelf wat u zelf doet, wat u uitbesteed en aan wie.

U bent blij

Het project is pas afgerond als u blij bent met het resultaat!

Wilt u meer weten of een afspraak?

Bel of mail met Ralph Dost. Ik vind het altijd leuk om samen de mogelijkheden te bespreken!
Het eerste adviesgesprek is gratis.
+31 6 449 349 22
ralph@ralphdost.com

Alleen een uniek interieur element?

Misschien bent u niet zozeer op zoek naar ontwerp en advies van een of meerdere ruimten, maar naar alleen een uniek interieur element? Bijvoorbeeld een bijzonder wand of scheidingswand. Een natuurlijk kunstwerk of een ander speciaal object.

Wij ontwerpen en maken maatwerk in opdracht. Kijk ook eens op deze pagina over de prachtige interieur elementen en objecten.

>> Uniek maatwerk interieur element

Ralph Dost

Ralph Dost – Artist & Designer