Open je Hart ♥

VERTEL JE VERHAAL. VOEL JE VRIJ.

MENTORSCHAP OP BASIS VAN DE TAO PRINCIPES

Uit ervaring weet ik hoe fijn het is als je je verhaal kan delen met een ander, waarbij de ander met zijn hart en oordeelloos voor jou is.

Jij mag er volledig zijn. Met een traan en een lach. Jij kan je kleurrijke hart openen in vertrouwen. Alles is goed, zonder dat de ander je geforceerd wil helpen.

Juist je hart luchten helpt het meest is mijn ervaring. Mijn ervaring is ook dat er maar weinig mensen zijn waar dat kan. Vrienden, familie, coaches en therapeuten willen zo snel mogelijk helpen. Of nog erger, terwijl je ergens mee zit de spreekwoordelijke ‘schop onder je kont’ geven. Dat drukt je voor een korte termijn een richting op, maar de ballast blijft.

Openen, alles eruit en van je afgooien is zo heerlijk bevrijdend. Ik wil er graag voor je zijn!

Vertel, deel en lucht je hart. Alleen als dat voor jou iets toevoegt vertel ik ook iets over mijn ervaringen en levenslessen.

We gaan de natuur in. Wandelend of fietsend. Of met een bootje. Kun je niet wandelen of fietsen, dan zoeken we een mooi bankje of nemen we stoelen mee. Er is altijd een oplossing.
De natuur werkt helend, helpt het hart te openen. Als je fysiek in beweging komt, gaat het nog makkelijker.

Waarom doe ik dit?

Zoals velen heb ik ook bizarre en zwarte dagen in mijn leven gehad. Flinke levenslessen en mentaal moeilijke momenten. Ik heb een pad bewandeld van vele coaches, diverse retraites en ook psychologen. Zelf miste ik veelal dat iemand oprecht en oordeelloos de tijd nam om te luisteren. Juist dat werkt bijzonder krachtig. Delen = helen als je dat oordeelloos kan doen.

Coach of therapeut?

Ben ik een coach? Zo zou ik dat niet willen zeggen. Ben ik een therapeut? Nee. Ben ik een ervaringsdeskundige? Ja op veel vlakken. Zoals vanuit de oude Chinese Tao wijsheid zie ik mijzelf als een mentor. En eerlijk gezegd blijf ik ook leren, dus ben ik ook een leerling. Dat is de mooie dynamiek van de mentor – leerling verbinding. Met de stroom mee volgens het Wu Wei principe.
Op pad met mij kun je uiteraard prima combineren met een traject bij een coach, therapeut of zelfontwikkeling in andere vormen.

Gaan we op pad?

Boek nu je trip. Meestal stel ik voor om ca. 2 uur met elkaar op reis te gaan. Langer kan ook. Zie mijn contactgegevens onderaan de pagina!

Over mij. Been there. Done that.

Kort gezegd ben ik inmiddels ervaringsdeskundige op heel wat vlakken. Niet zozeer bewust voor gekozen, maar zo is mijn levenspad. Ik laat je dit weten, omdat dit mogelijk helpt je verhaal makkelijker te delen. Je hart te openen of wellicht een vraag aan mij te stellen. Je krijgt zo direct een beter beeld van mijn levenservaring.

 • Sociale angst en ernstige verlegenheid. Gelukkig nu nauwelijks meer.
 • Partner van een vrouw met een ernstige dwangstoornis. 
 • Wel of geen kinderen? Met deze vrouw heb ik een intens proces meegemaakt met de vraag of we wel of geen kinderen zouden nemen. Uiteindelijk was het antwoord nee.
 • Rouwverwerking. Toen ik 37 jaar was overleed zij naar een kort ziekteproces (kanker)
 • Alleen als dertiger zonder kinderen met bijna alleen maar gezinnen om je heen.
 • Je baan opzeggen, reizen, al couch-surfend, intens leven en ook overleven.
 • Eenzaamheid. Met genoeg vrienden om je heen. En met het verliezen van veel vrienden.
 • Daten als dertiger en veertiger na een relatie van meer dan 15 jaar.
 • Suïcide van dichtbij meegemaakt en mijzelf ook goed kunnen verplaatsen in gedachten.
 • Toch nog een super leuke vrouw gevonden en ook nog kinderen halverwege de 40.
 • Downsyndroom. Ons eerste kindje werd geboren met downsyndroom. Niets wees hierop, dus voor ons een verrassing en toch even omschakelen. Gelukkig is het een schat van een kind en gaat het super met hem.
 • Werkloos? Afwijzing?  Ik ging als dertiger mijn hart volgen wat betreft werk en inkomen. Ik struikelde een aantal keren en landde hard met mijn neus op de grond. Ik poogde soms weer terug te gaan in mijn oude vak (waar onvoldoende mijn hart lag), maar het leek erop dat niemand mij meer wilde. Vaak te dealen met afwijzing. Opkrabbelen en zelfvertrouwen plus zelfliefde keer op keer hervinden.
 • Angst voor te weinig geld. Schaarste. Een diep ingesleten patroon van vroeger wat ik los mocht laten.
 • Je niet begrepen voelen door de mensen om je heen. Ben ik een weirdo? Zie ik het verkeerd? Ook mijn pad is uniek en soms wat bijzonder.
 • Zelfafwijzing. Oef, wat ben ik daar goed in geweest.
 • Kwetsbaarheid. Ik was gegrepen door het boek ‘Daring greatly’ over de kracht om je kwetsbaarheid te tonen. Ik heb dat meerdere keren gedaan, met succes. Ook meerdere keren dat het me te veel werd en in mijn cocon terug kroop.
 • Al jaren heb ik een passie voor vaan eeuwenoude kennis en nieuwe ontwikkeling over gezonde voeding, bewegen, flow states, yoga, meditatie, ademhaling, koude training (Wim Hof Method), de biologische klok, hormoonhuishouding, spiritualiteit en de kracht van de helende werking van de natuur te volgen. Ik heb een brede ervaring en open blik.
 • Open je hart… een weg van loslaten, teruggaan naar de basis, onbewust teruggaan naar oude patronen (angst en onzekerheid) en hiervan bewust worden. Daarna je intuïtie volgen vanuit zelfliefde en vertrouwen. De weg van mijn kleurrijke hart volgen!
 

Wil je samen op pad? 

Een wandeling, een fietstocht of stel iets voor….
Boek je trip. Bel me op 06 449 349 22 of stuur een mailtje naar ralph@ralphdost.com.
Meestal stel ik voor om ca. 2 uur met elkaar op reis te gaan. Langer kan ook.
Ik vraag 155 euro (incl BTW) voor particulieren. Kun je dit nu echt niet missen? Neem even contact op en ik kijk wat ik voor je kan betekenen.
 

Waar?

Ik woon en werk vanuit Steenwijk (Overijssel). Tot ca. 25km hieromheen ben ik beschikbaar zonder reiskostenvergoeding. Wil je op een andere plaats afspreken, dan kijken we in overleg wat mogelijk is. Stuur mij vooral een berichtje.
 

Heb je vragen?

Bel, mail of app mij even!

+31 6 449 349 22
ralph@ralphdost.com

Ralph Dost

Ralph Dost 🧡