Open je Hart als Ondernemer ♥

VERTEL JE VERHAAL. VOEL JE VRIJ.

MENTORSCHAP OP BASIS VAN DE TAO PRINCIPES

Uit ervaring weet ik hoe fijn het is als je je verhaal kan delen met een ander, waarbij de ander met zijn hart en oordeelloos voor jou is. Jouw uitdagingen of problemen waar je als ondernemer of manager in vastloopt. In je organisatie en wellicht ook in je privéleven.

Jij mag er volledig zijn met al je emoties. Met een traan en een lach. Jij kan je kleurrijke hart openen in vertrouwen. Alles is goed, zonder dat de ander je geforceerd wil helpen.

Juist je hart luchten helpt het meest. Mijn ervaring is dat er maar weinig mensen zijn waar dat kan. Vrienden, familie, coaches en therapeuten willen zo snel mogelijk helpen. Of nog erger, terwijl je ergens mee zit de spreekwoordelijke ‘schop onder je kont’ geven. Dat drukt je voor een korte termijn een richting op, maar de ballast blijft.

Open jezelf, laat alles eruit stromen en bevrijd jezelf. Ik wil er graag voor je zijn!

Vertel, deel en lucht je hart. Alleen als dat voor jou iets toevoegt vertel ik ook iets over mijn ervaringen en levenslessen.

We gaan de natuur in. Wandelend of fietsend. Of met een bootje. Kun je niet wandelen of fietsen, dan zoeken we een mooi bankje of nemen we stoelen mee. Er is altijd een oplossing.
De natuur werkt helend, helpt het hart te openen. Als je fysiek in beweging komt, gaat het nog makkelijker.

Waarom doe ik dit?

Net als velen heb ik bizarre en donkere dagen in mijn leven gehad. Ik heb belangrijke levenslessen geleerd en mentaal moeilijke momenten doorgemaakt, zowel als ondernemer als in mijn privéleven. Ik heb vele coaches, retraites en psychologen bezocht, maar vaak miste ik oprechte en oordeelloze luisteraars. Juist dat is ontzettend krachtig. Delen is helen, als het oordeelloos gebeurt.

Coach of therapeut?

Ben ik een coach? Zo zou ik dat niet willen zeggen. Ben ik een therapeut? Nee. Ben ik een ervaringsdeskundige? Ja op veel vlakken. Zoals vanuit de oude Chinese Tao wijsheid zie ik mijzelf als een mentor. En eerlijk gezegd blijf ik ook leren, dus ben ik ook een leerling. Dat is de mooie dynamiek van de mentor – leerling verbinding. Met de stroom mee volgens het Wu Wei principe.
Op pad met mij kun je uiteraard prima combineren met een traject bij een coach, therapeut of zelfontwikkeling in andere vormen.

Gaan we samen op pad?

Boek nu je trip. Meestal stel ik voor om ca. 2 uur met elkaar op reis te gaan. Langer kan ook. Zie mijn contactgegevens onderaan de pagina!

Over mij. Been there. Done that.

Kort gezegd ben ik inmiddels ervaringsdeskundige op vele vlakken. Het is niet per se een bewuste keuze geweest, maar het is simpelweg mijn levenspad. Ik deel dit graag met je, omdat het mogelijk kan helpen om jouw verhaal makkelijker te delen, je hart te openen of wellicht een vraag aan mij te stellen. Op die manier krijg je direct een beter beeld van mijn levenservaring.

Als ondernemer en werkende professional heb ik een breed scala aan activiteiten ondernomen. De rode draad in mijn carrière was jarenlang sales, marketing, innovatie en management, voornamelijk in de IT-, telecom- en internetsector. Vaak ging het om B2B, soms ook B2C. Daarnaast heb ik een paar start-ups gehad, heb ik in het managementteam van een middelgroot MKB-bedrijf gezeten en ben ik zowel in loondienst als als ZZP’er actief geweest, van start-ups tot multinationals. Je kunt mijn werkervaring bekijken op mijn LinkedIn-profiel.

Op dit moment ben ik ondernemer en kunstenaar. Vanuit Hemp Studio werk ik aan innovatieve duurzame projecten met biobased materialen. Samen met een aantal partners zijn we bezig met het ontwikkelen van een prachtige collectie van eco meubels, design en decoratie, een verrijking voor ieder interieur.
Onder mijn eigen naam creëer ik kunst en design, zoals je kunt zien op deze website.

Daarnaast help ik graag anderen om hun hart te openen. Ook jou!

Naarmate ik mijn eigen kleurrijke hart steeds meer volg, neemt de energie toe in alles wat ik doe. Daarbij heb ik veel overbodige ballast, in de vorm van beperkende overtuigingen, losgelaten. Dit maakt de weg vrij voor nieuwe kansen en mogelijkheden.

Op persoonlijk vlak heb ik een schat aan levenservaring opgedaan.

 • Sociale angst en ernstige verlegenheid. Gelukkig nu nauwelijks meer.
 • Partner van een vrouw met een ernstige dwangstoornis. 
 • Wel of geen kinderen? Met deze vrouw heb ik een intens proces meegemaakt met de vraag of we wel of geen kinderen zouden nemen. Uiteindelijk was het antwoord nee.
 • Rouwverwerking. Toen ik 37 jaar was overleed zij naar een kort ziekteproces (kanker)
 • Alleen als dertiger zonder kinderen met bijna alleen maar gezinnen om je heen.
 • Je baan opzeggen, reizen, al couch-surfend, intens leven en ook overleven.
 • Eenzaamheid. Met genoeg vrienden om je heen. En met het verliezen van veel vrienden.
 • Daten als dertiger en veertiger na een relatie van meer dan 15 jaar.
 • Suïcide van dichtbij meegemaakt en mijzelf ook goed kunnen verplaatsen in gedachten.
 • Toch nog een super leuke vrouw gevonden en ook nog kinderen halverwege de 40.
 • Downsyndroom. Ons eerste kindje werd geboren met downsyndroom. Niets wees hierop, dus voor ons een verrassing en toch even omschakelen. Gelukkig is het een schat van een kind en gaat het super met hem.
 • Werkloos? Afwijzing? Ik ging als dertiger mijn hart volgen wat betreft werk en inkomen. Ik struikelde een aantal keren en landde hard met mijn neus op de grond. Ik poogde soms weer terug te gaan in mijn oude vak (waar onvoldoende mijn hart lag), maar het leek erop dat niemand mij meer wilde. Vaak te dealen met afwijzing. Opkrabbelen en zelfvertrouwen plus zelfliefde keer op keer hervinden.
 • Angst voor te weinig geld. Schaarste. Een diep ingesleten patroon van vroeger wat ik los mocht laten.
 • Je niet begrepen voelen door de mensen om je heen. Ben ik een weirdo? Zie ik het verkeerd? Ook mijn pad is uniek en soms wat bijzonder.
 • Zelfafwijzing. Oef, wat ben ik daar goed in geweest.
 • Kwetsbaarheid. Ik was gegrepen door het boek ‘Daring greatly’ over de kracht om je kwetsbaarheid te tonen. Ik heb dat meerdere keren gedaan, met succes. Ook meerdere keren dat het me te veel werd en in mijn cocon terug kroop.
 • Al jaren heb ik een passie voor vaan eeuwenoude kennis en nieuwe ontwikkeling over gezonde voeding, bewegen, flow states, yoga, meditatie, ademhaling, koude training (Wim Hof Method), de biologische klok, hormoonhuishouding, spiritualiteit en de kracht van de helende werking van de natuur te volgen. Ik heb een brede ervaring en open blik.
 • Open je hart… een weg van loslaten, teruggaan naar de basis, onbewust teruggaan naar oude patronen (angst en onzekerheid) en hiervan bewust worden. Daarna je intuïtie volgen vanuit zelfliefde en vertrouwen. De weg van mijn kleurrijke hart volgen!
 

Wil je samen op pad? 

Een wandeling, een fietstocht of stel iets voor…
Boek je trip. Bel me op 06 449 349 22 of stuur een mailtje naar ralph@ralphdost.com.
Meestal stel ik voor om ca. 2 uur met elkaar op reis te gaan. Langer kan ook.
Ik vraag 185 euro (excl. BTW). Kun je dit echt niet missen, neem even contact op om te kijken wat ik voor je kan doen.
 

Waar?

Ik woon en werk vanuit Steenwijk (Overijssel). Tot ca. 25km hieromheen ben ik beschikbaar zonder reiskostenvergoeding. Wil je op een andere plaats afspreken, dan kijken we in overleg wat mogelijk is. Stuur mij vooral een berichtje.
 
 

Heb je vragen?

Bel, mail of app mij even!

+31 6 449 349 22
ralph@ralphdost.com

Ralph Dost

Ralph Dost 🧡