You are currently viewing Cooler Master ECO Hemp

Cooler Master ECO Hemp

Biobased, biodegradeerbaar en fossielvrij!

Recent hebben we vanuit de Design Studio / Hemp Studio dit mooie project gerealiseerd. Een PC behuizing, volledig van biobased en biodegradeerbare materialen. Nou ja, op de schroeven na dan. Deze zijn natuurlijk prima recyclebaar. Verder hebben we het staal en plastic volledig weten te vervangen.

Op basis van het Q500L model hebben we de ECO hemp PC case ontworpen. In dit proces zijn een aantal prototypes gebouwd. Uniek zijn de schuifbare zijpanelen waardoor het monteren van hardware veel makkelijker wordt.

We hebben gebruik gemaakt van BioPanel (vezelhennep/PLA composiet), Kraftplex en een paar elementen van eikenhout.

Alle grondstoffen groeien in Nederland, deze worden verwerkt in Nederland en Duitsland. Met geavanceerde CNC en lasersnij technieken kan de PC behuizing ook lokaal worden geproduceerd. Het grootste deel van het materiaal in deze behuizing bestaat uit vezelhennep en PLA. Vezelhennep groeit in een groot deel van de wereld. De ingrediënten voor PLA eveneens. Eikenhout of alternatieven zijn wereldwijd beschikbaar. Het is dus vrij eenvoudig om met dit ontwerp local sourcing en local manufacturing uit te voeren.

Steve James, Global Partnerships & Influencer Manager van Cooler Master zei het volgende:

“Being that a large part of our operation is based in the Netherlands, hemp seemed a fun solution. What we didn’t expect was the application of hemp to be as diverse as it turned out to be,” the Q500L ECO design team says.

Wil je meer informatie of bespreken hoe we kunnen samenwerken in jouw project?
Bel met Ralph Dost, 06 449 349 22.

 

 

ECO hemp open side